Sebelum buat belian emas pertama kali dengan Public Gold, anda disarankan untuk mencari dealer/ejen Public Gold yang anda percayai sebagai Introducer.

Dalam Public Gold, sesiapa yang memperkenalkan kita kepada Public Gold dipanggil “INTRODUCER“. Sebelum daftar dan buat belian emas, cari lah introducer yang aktif. Amatlah kasihan jika anda berdaftar di bawah dealer yang hangat-hangat tahi ayam atau tidak serius kerana dikhuatiri anda tidak akan mendapat bimbingan  yang sepatutnya.

Dealer/Introducer yang baik, secara tidak langsung juga dapat memberi kesan yang baik kepada pelaburan emas seseorang itu. Oleh itu, apakah ciri-ciri dan peranan sesorang Dealer itu?

1: Khidmat percuma. Tak perlu bayar sesen pun untuk dapatkan Introducer

2: Sentiasa mendapat tips dan nasihat berterusan dari masa ke semasa. Tanpa Introducer/Dealer, anda mungkin ketinggalan dari mendapat berita atau promosi emas terkini.

3: Pemudahcara dalam urusan jual beli kerana dealer/introducer lebih faham dan tahu apa yang perlu dibuat jika ada sebarang masalah yang timbul

4: Khidmat hingga ke ahkir hayat. Sama ada Dealer/Introducer yang ‘pergi’ dahulu atau anda yang ‘pergi’ dahulu.

Tiada masalah jika anda tidak mahu pilih atau tiada Introducer. Harga belian emas tetap sama, cuma pada pendapat saya, satu kerugian besar kalau beli emas Public Gold tanpa introducer yang boleh kita jadikan rujukan. Sama seperti lahir ke dunia tanpa ibu bapa sebagai mentor dan panduan.

Oleh itu, jika anda nak letak nama saya sebagai introducer, gunakan kod saya PG 045691 Muhammad Haris Halim semasa mendaftar dengan Public Gold.

Jika anda walk-in ke mana-mana cawangan Public Gold untuk membeli emas pertama kali, berikan sahaja kod dealer saya atau no handphone. Sesiapa pun boleh letakkan nama saya sebagai introducer TANPA perlu minta kebenaran. Yang penting, lepas buat belian atau mendaftar, hantar whatsapp/sms/wechat ke 019 – 352 0178 untuk makluman dan rekod saya.

 

Haris Halim
Public Gold Authorized Dealer
PG 045691
019 – 352 0178 ∫∫ WhatsApp