Dealer Public Gold

Terdapat 3 kategori dealer Public Gold:

Normal Dealer
Priority Dealer
Master Dealer

KELAYAKAN MENJADI DEALER

Ada 2 cara untuk menjadi dealer Public Gold.

1.  BELI JUMLAH TERTENTU DALAM SATU INVOIS

 • 200gm – Normal Dealer
 • 500gm – Priority Dealer

Untuk menjadi Master Dealer (level insentif 2.0%), anda mestilah menjadi seorang Normal Dealer ataupun Priority Dealer terlebih dahulu, kemudian mempunyai 500 pembeli emas yang berdaftar dengan Public Gold.

2. RECOMMEND CUSTOMER BARU (recruitment)

 • Rekrut 50 customer baru dalam tempoh 2 bulan – Normal Dealer
 • Rekrut 250 customer baru (tiada had masa) – Priority Dealer

 

KEUNTUNGAN MENJADI DEALER

#1 – Setiap pembelian sendiri akan dapat rebate. Rebate dibayar mengikut level dealership masing-masing.

 • Normal Dealer – 1.0%
 • Priority Dealer – 1.5%
 • Master Dealer – 2.0%

Contohnya, seorang Normal Dealer membeli emas berjumlah RM10,000, maka Public Gold akan membayar rebat sebanyak RM100 (RM10,000 x 1.0%). Manakala bagi Master Dealer, Public Gold membayar rebat sebanyak RM200 (RM10,000 x 2.0%).

#2 – Dapat rebat 0.3% setiap kali jual semula emas kepada Public Gold.

 • Contohnya jika seorang dealer menjual semula emas kepada Public Gold berjumlah RM10,000, maka rebat yang diterima ialah sebanyak RM30 (RM10,000 x 0.3%).

#3 – Dapat komisyen ikut status dealer setiap kali RECOMMEND customer baru kepada Public Gold

 • Katakanlah seorang dealer itu telahpun berjaya introduce seramai 1,000 pembeli emas yang aktif membeli emas dalam jumlah 1 gram 1 bulan secara konsisten, dan menghasilkan volum jualan RM200,000 (1,000 pembeli x 1 gram x RM200 segram), maka Public Gold membayar royalti sebanyak RM4,000 setiap bulan.
 • Royalti tersebut akan terus dibayar kepada dealer dan boleh diwariskan kepada keluarga dealer tersebut (jika berlaku kematian) selagi pembeli-pembeli emas itu aktif membeli dan menghasilkan volum jualan kepada Public Gold.
 • Ini boleh dijadikan salah satu RETIREMENT PLAN bagi sesiapa yang merancang untuk bersara pada usia muda ataupun berapa umur sekalipun.
 • Tak perku jual emas, sekadar recommend customer baru sahaja
 • Tak perlu maintain apa-apa setiap bulan

KELEBIHAN MENJADI DEALER

#1 TIADA MODAL HANGUS

Jadi Dealer Public Gold tiada modal hangus. Hanya beli emas mengikut syarat yang ditetapkan, anda automatik akan menjadi dealer. Emas yang anda beli, anda yang punya dan simpan sendiri. Jika beli emas sebanyak RM30,000 akan dapat 200gram, maka 200gram tu lah anda punya.

#2 JANA SIDE INCOME

Jadi Dealer Public Gold, tak perlu berhenti kerja. Anda boleh buat secara part-time. Hanya ceritakan tentang emas pada kawan2, saudara mara, sesiapa sahaja, tunjukkan cara beli yang betul kepada mereka. Public Gold akan bayar royalti kepada anda selama-lamanya selagi mana orang yang anda intoduce tu membeli emas. Buat kerja sekali, makan sampai mati.

#3 BISNES EMAS TANPA KEDAI

Tak perlu susah payah nak sewa kedai dll.  Belian emas sepenuhnya melalui sistem talian internet 24 jam dan bayaran terus ke akaun bank Public Gold. Customer boleh collect emas tersebut di mana2 cawangan Public Gold yang tersedia di seluruh Malaysia, termasuk Singapore & Indonesia.  Nak collect emas tu di cawangan Pos Ar-Rahnu pilihan sendiri pun boleh!

#3 BIMBINGAN PERCUMA DARI MENTOR

Betul, free sahaja. Mentor merangkap introducer anda akan memberi bimbingan percuma sehingga anda pandai. Tak perlu bayar se sen pun kecuali untuk latihan intensif jangka pendek yang dikenali Jutawan Leadership Training. Tiada paksaan untuk hadiri. Rasa2 nak improve diri, boleh pergi.

#4 LEVERAGE SISTEM YANG ADA

Public Gold telah menyediakan pakej yang lengkap kepada dealer2 yang berdaftar seperti platform jual/beli, sistem dalam talian, staf2 yang terlatih si setiap cawangan untuk mebantu dealer & customer, latihan * seminar percuma dan banyak lagi. Hanya tinggal gunakan sahaja.

#5 BISNES BOLEH DIWARISI

Bila anda menjadi dealer, royalti yang anda terima tak akan terhenti bila anda mati. Public Gold akan terusan membayar royalti/komisen tersebut kepada waris anda walaupun dia tak buat atau tak minat nak buat bisnes dengan Public Gold. Tidak ada bisnes yang sesenang ini!!

 

Haris Halim
Public Gold Authorised Dealer
019-3520178

Theme by Anders Norén