Ramadhan 2015

Selain dari berpuasa, awalkan berbuka (bukan sebelum Maghrib ya!), lewatkan bersahur, banyakkan bersedekah, berterawih, membaca Al-quran, mencari Lailatul Qadar, dan lain-lain, Eloklah juga umat Islam menjaga tingkah laku seperti mana gambar 4 wise chimps di bawah. ( yang keempat tu ditambah selari dengan peredaran arus digital semasa).

Anda semua sudah cukup berpengetahuan untuk tahu maksudnya.

c no evil

Lailatul Qadar

cari-lailatul-qadr

Akuilah kita ini banyak dosa. Lailatul Qadar, malam yang lebih baik dari 1000 bulan. bersamaan 83 tahun. Lagi lama dari purata umur manusia zaman sekarang. Beruntunglah sesiapa yang mendapat rahmat Lailatul Qadar, maka gandakanlah amalan kita di 10 malam-malam terakhir tersebut.  Berikut adalah tarikh malam ganjil sepuluh terakhir di bulan Ramadhan. Semoga kita terdiri dari golongan yang berjaya.

raudhah

Cuti Peristiwa dan Perayaan

1 Syawal/ Hari Raya Pertama jatuh pada hari Jumaat 17 Julai. Merujuk kepada pekeliling surat dari Kementerian, cuti sekolah akan bermula pada Khamis 16 Julai (Khamis) – 21 Julai (Selasa) selama 6 hari. Rabu (22 Julai) sekolah dibuka kembali. Jadi, kepada ibu bapa, rancanglah perjalanan anda.

cuti peristiwa

Emas Edisi Hari Raya

Istimewa tahun ini dari Public Gold ialah emas LBMA edisi Hari Raya seberat 1gram. berketulenan 999.9k dari serendah RM154 + RM5 premium.

Mulakan tradisi baru tukarkan duit raya anak-anak kepada emas yang tak akan terjejas nilainya.

Simpan duit akan berhadapan risiko dengan inflasi dan paling teruk dikorek sikit-sikit sampai habis.. Pilihan ada di tangan, terpulang sama ada mahu memanfaatkannya atau tidak.

pix 01 - 1gm raya

Haris Halim
harishalim75@gmail.com
019-3520178