Terdapat beberapa cara belian emas yang Public Gold sediakan. Antaranya ialah

1. Belian akaun GAP – transfer sejumlah duit (minima RM100) ke akaun bank Public Gold. Duit itu akan ditukarkan kepada jumlah gram berdasarkan harga semasa.

2. Belian tunai – Place order, terima invois dari Public Gold, buat bayaran penuh, ambil emas dan simpan sendiri

3. Kaedah Syariah EPP – Place order secara online, walk in ke branch Public Gold, telefon atau hubungi dealer aktif Public gold untuk membuat booking.

Pilih bayaran secara ansuran EPP sebanyak 4 kali, terima invois dari Public Gold, buat bayaran pertama berdasarkan jadual pembayaran di dalam invois. Ambil emas anda setelah semua pembayaran dijelaskan.

Semua resit atau slip bayaran yang asli hendaklah dibawa sewaktu membuat collection. Hanya owner emas tu sendiri atau introducer dia sahaja dibenarkan untuk mengambil emas tersebut.

Seperti yang diketahui umum, setiap produk emas Public Gold ada caj PREMIUM nya yang tersendiri.

Lihat pada gambar di bawah untuk melihat perbezaan caj antara normal PREMIUM dan EPP PREMIUM. Terpulang kepada masing-masing untuk membuat keputusan sama ada mahu meneruskan dengan cara EPP atau belian tunai atau pun Akaun GAP.

Jika mahukan rundingan dan cadangan secara percuma, anda bebas mengubungi saya bila-bila masa di 019-3520178. Hanya nyatakan budget simpanan emas anda dan saya akan mencadangkan cara & item terbaik berdasarkan budget yang diberikan.

 

Haris Halim

Public Gold Dealer
PG045691
Tel: 019-3520178